Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ryanair vill ha alkoholbegränsningar

Efter att ha upplevt en rad otrevliga incidenter där berusade passagerare har blivit svårhanterliga så vill Ryanair att flygplatserna begränsar alkoholförsäljningen.

De vill att barer och restauranger bara skall få servera upp till två alkoholenheter per passagerare. Dessutom vill de ha ett totalt utskänkningsförbud före klockan 10 på förmiddagen.

Ryanair understryker att säkerheten ombord på flygplanen alltid måste ha första prioritet och att flygplatserna därför bör medverka för att begränsa konsumtionen för de passagerare som skall flyga.

Senaste alkoholrelaterade incidenten inträffade för en vecka sedan då ett flygplan frän Jet2 tvingades nödlanda på grund av berusade passagerare. Då var det ett plan som var på väg från Belfast på Nordirland som var på väg till Ibiza. Det blev tvingat att genomföra en säkerhetslandning i Toulouse i Frankrike efter att flera passagerare blev för stökiga och blev svåra att hantera på grund av att de hade fått i sig för mycket alkohol. Flygplanet från Jet2 kom därför fram två timmar försenat.

20.06.2018

Bildtext: En full ryss på ett Red Wings-plan från Moskva till Antalya i Turkiet, han bands vid ett säte av medpassagerare och hämtades av polis vid ankomsten.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet