Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Flyktinghjälpen vill se ny asylpolitik i EU

Den spanska flyktinghjälpkommissionen CEAR (Comisión Española de Ayuda al Refugiado) uppmanar nu landets regeringschef Pedro Sánchez att få till en ny asylpolitik i EU. Under fjolåret 2017 tredubblades antalet flyktingar som kom till Spanien. Det visar årsrapporten från CEAR som presenterades under gårdagen.

Antalet flyktingar som kom i land i Spanien ökade från 8.162 till 21.663 under 2017. CEAR vill se en ny asylpolitik och bättre samordning inom EU.

Under gårdagen bad den andalusiska regionalregeringen centralregeringen i Madrid om hjälp eftersom flera sporthallar är fyllda av flyktingar. Det gäller anläggningar i Jerez, Cádiz och Tarifa där det nu saknas plats att ta emot fler.

Under veckoslutet och fram till igår eftermiddag hade totalt 1.396 flyktingar kommit till Andalusien. ”Vi klarar inte mer nu” säger en talesperson för polisfacket Sindicato Unificado de Policía.

Av de nära 630 flyktingar som anlöpte Valencias hamn i söndags vill nära hälften vidare till Frankrike. Det skriver dagstidningen La Vanguardia på tisdagen. Av de som kom på tre fartyg till Valencia var 541 män, 88 kvinnor samt en nyfödd. 140 var minderåriga varav 123 reste utan sällskap. De är av 26 olika nationaliteter främst från Sudan, Nigeria, Eritrea och Sydsudan.

19.06.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet