Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nybilsförsäljningen går mot nya höjder

De senaste siffrorna från Dataforce visar att den spanska personbilsmarknaden går mycket bra, årets alla månader har haft en bra tillväxt. Om vi tittar på hela marknaden för april så noterades 119.000 nyregistreringar, det är 12,4 procent fler jämfört med april förra året.

Åtta av de tio bäst säljande fabrikaten visar tvåsiffriga tillväxtsiffror och den inbördes rankningen har förändrats rejält.

Volkswagen har tack vare bästsäljarna Polo, Tiguan och nya T-Roc övertagit ledningen från Renault medan Peugeot hamnade på tredje plats. Audi avancerade från åttonde till fjärde plats och hade den enskilt största ökningen med 35,2 procent merförsäljning. Toyota stannade på femte plats och Mercedes blev sexa. På sjunde plats återfanns BMW och de var de enda utav topp tio märkena som hade en markant försämring. Därefter kom SEAT, Opel och Nissan.

Om man ser på vilken typ av bilar som folk köper idag, så har SUV modellerna tagit hela 40,6% av den spanska bilmarknaden. Vad bränslet gäller så har det fall som har varit under 2016 och 2017 för dieselmotorerna stoppat och åter börjat stiga, i april hade 63,2% av de sålda bilarna dieselmotorer (att jämföra med 62,3% i februari och 62,4% i mars).

Bildtext: VW Tiguan 2.0 TDI.

15.05.2018 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet