Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

IES i Sverige köper engelsk skola i Spanien

Internationella Engelska Skolan (IES) i Sverige köper via ett samriskbolag som de äger tillsammans med den spanske samarbetspartnern familjen Monzonis den avgiftsfinansierade privatskolan English School of Asturias i regionen Asturien i norra Spanien. Det skriver IES i ett pressmeddelande.

English School of Asturias är en avgiftsfinansierad privatskola och är IES andra köp i Spanien sedan 2016 då man köpte hälften av aktierna i Grupo Educativo Elians.

Verksamheten bygger till stor del på samma principer som IES i Sverige, med fokus på ”engelska, hög kvalitet i undervisningen och ordning i klassrummet”, heter det i pressmeddelandet.

Undervisningen följer brittisk skolplan och bedrivs huvudsakligen på engelska. I skolan går för närvarande 690 elever i åldrarna 3 till 18 år, varav flertalet är från Spanien.

IEP har i samband med förvärvet även övertagit 100 procent av aktierna i två av Grupo Educativo Elians tre skolföretag i Spanien, belägna i Castellon och La Nucia. Den tredje skolan i Valencia äger IES och familjen Monzonis hälften var.

11.05.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet