Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Regn, blåst och höga vågor väntas

Totalt fyra lågtryck förväntas dra in över hela Spanien under veckan och det har för vissa områden utfärdats gul varning (motsvarar svensk klass 1) för kraftiga stormbyar och kraftiga vågor. Det strömmar in polarluft som gör att temperaturerna sjunker drastiskt.

Väderläget är komplicerat och svårt att helt förutse, men för Málagaprovinsen, Costa del Sol och Guadalhorcedalen väntas det bli särskilt besvärligt under tisdagen. För detta området är det två gula varningar utfärdade, dels för kraftig vind som kan nå 70 kilometer i timmen i byarna, dels för vågor på cirka 3 meter (vind från väst / sydväst). Varningarna gäller i dagsläget från klockan 12:00 till midnatt. På onsdagen förväntas däremot inget regn, men räkna med en blöt torsdag.

Lågtrycken kommer in västerifrån och sprider sig över hela iberiska halvön, medförande regn, blåst och för årstiden kyligt väder.

09.04.2018

Den goda nyheten är att från och med lördag så är det fina vädret tillbaka på Costa del Sol och från Söndag så är det fint även på Costa Blanca. Därefter syns det i dagsläget inga regnmoln eller kallfronter i någon prognos.
VäderkartaKällor: Aemet och eltiempo.es

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet