Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Falska poliser rånade turister

Polisen i Valencia har gripit tre män som rånade turister genom att utge sig för att vara poliser. De använde sig vid rånen av en falsk egenhändigt tillverkad polisbricka.

De falska polismännen rånade flera utlänningar i Ciudad de las Ciencias (”vetenskapsstaden”) och särskilt då på Paseo de Alameda.

Lokalpolisen blev uppmärksammade på detta av två unga italienare, de berättade att de hade blivit stoppade på gatan och då visades en polisbricka och de blev beordrade att visa sina dokument och vilka föremål som de hade på sig.

De utnyttjade situationerna på så sätt att de rånade offren på telefoner, solglasögon och kontanter som de sedan lade in i en Ford Focus.

Men lokalpolisen tillhörande 7:e distriktet ”Maritime” fångade bedragarna. Detta skedde inte utan en viss dramatik, rånarna försökte fly i sin Ford Focus och de blev stoppade först efter en biljakt. Föraren visade sig vara alkoholpåverkad.

De kommer nu att åtalas för rån med våld eller hot om våld, föregivande av offentlig funktion samt brott mot trafiksäkerheten. Här i Spanien läggs straffvärden ihop, så påföljderna för de inblandade kan bli rätt kraftiga.

09.04.2018

Ford FocusBildtexter: Övre bilden visar den falska polisbrickan, den undre den använda bilen. Foto: Lokalpolisen i Valencia. 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet