Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Alicante flygplats skall få bättre bussförbindelser

Det har antagits en ny plan för den framtida kollektivtrafiken mellan Alicante-Elche flygplats och de omgivande städerna.

Det planeras för 48 dagliga bussturer alla veckans dagar under vinterhalvåret och 53 bussturer på sommaren. Med detta skall transportbehovet täckas för cirka 1,2 miljoner människor enligt den lokala publikationen Informacion.

Det var regionalregeringen I Valencia som under förra veckan offentliggjorde informationen om framtidens busstrafik till flygplatsen. En annan nyhet var att Guardamar skall få bussförbindelse både till flygplatsen och AVE-höghastighetståget.

Enligt planen skall minimum 12 bussar förbinda kusten vid Vega Baja med Crevillente, Elche och Alicante. I planen läggs stor vikt vid att förbättra nuvarande förbindelser längs med kusten och stärka förbindelserna med AVE-tåget i Alicante och flygplatsen. Dessutom skall det bli bättre bussförbindelser med universitetssjukhuset i Torrevieja, universitetet och stränderna.

I området Alicante och Alicante-nordväst skall det sättas in 26 bussar fördelat på sju interurbana linjer varav en blir en nattbuss.

05.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet