Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nytt biljettsläpp till Caminito del Rey

Måndagen den 16 april klockan 12:00 släpps nya biljetter inför sommaren för den populära vandringsleden Caminito del Rey. Det är 100.000 biljetter för juni, juli, augusti och september som släpps.

Biljettsläppet väcker stort intresse från besökare från hela världen så det gäller att vara vaken och aktiv om man vill komma över en biljett till den 3 kilometer länga vandringen.

Provinsrådets ordförande Elías Bendodo samlade de ansvariga för platsen och rådgivarna i Ardales, Álora och Campillos för att ge information om de tre första verksamhetsåren. Bendodo betonade att Caminitos största framgång är "att det har blivit ett varumärke, något väldigt svårt att uppnå".  Bendondo lade till att 65% av besökarna är från utlandet och från 84 olika nationaliteter från fem kontinenter. "Jag skulle säga att Caminito del Rey är känd över hela världen", skämtade han.

03.04.2018

Bendondo upplyste om att verksamheten har en positiv ekonomisk balans och det har så här långt varit en miljon besökare, ekonomiskt har det genererats 100 miljoner euro. Dessutom har det skapats mellan 400 och 500 arbetstillfällen på tre år.

Inför sommaren kommer besökscentrumet att förbättras, det skall också bli bättre flöde för fordon och framförallt skall tillgängligheten för bussar bli bättre. Dessa arbeten har budgeterats till 150.000 euro och delfinansieras av EU via den Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Relaterad artikel från 2015 inför öppningen av vandringsleden: Caminito del Rey: Ett svindlande äventyr
ProvinsrådetMer information på webbplatsen: www.caminitodelrey.info 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet