Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Juridisk strid blockerar storprojekt vid Tivoli

Ett större köpcentrum som var planterat att byggas i anslutning till Tivoli i Arroyo de la Miel har blockerats efter en juridisk strid som gått till domstol. Affärsmannen Rafael Gómez mera känd under namnet Sandokán och ägare till Arenal 2000 menar att han inte har fått betalt av fastighetsbolaget Tremón som köpte marken som ingick i ett större köp av totalt sju miljoner kvadratmeter mark på olika platser i Andalusien. Nu har ärendet gått till domstol skriver Diario SUR på måndagen.

Ett större köpcentrum var planterat att byggas vid sidan om Tivoli. Totalt handlade det om en investering på 300 miljoner euro. Nu har hela projektet stannat upp på grund av en olöst tvist som gått till domstol.

Affärsmannen Rafael Gómez från Córdoba som är känd under namnet Sandokán dömdes i december till fem års fängelse för skattebrott. Samtidigt menar Sandokán att han inte har fått betalt för den mark där köpcentret i Arroyo ska byggas.

Under de senaste åren har Tivoli brottats med flera ekonomiska bekymmer. 2016 mottog nöjesparken böter på 871.840 euro för att de inte hade betalat in sociala avgifter, Seguridad Social, till de anställda.

Nöjesparken har en totalt skuld till socialförsäkringssystemet Seguridad Social på över 1,5 miljoner euro.

Sandokán köpte nöjesparken Tivoli 2004 av grundaren, dansken Bent Olsen, som startade anläggningen 1972. Tre år senare såldes parken till fastighetsbolaget Tremón som enligt Sandokán inte har betalat hela summan.

Tremón har stora planer med nöjesparken där ett större köpcentrum skulle byggas.

Enligt Rosa María González, president vid företagarföreningen ACEB (Asociación de Comerciantes y Empresarios de Benalmádena) så saknar Benalmádena kommun ett större köpcentrum. När invånarna ska storhandla åker de till Fuengirola och Málaga.

Tills en dom kommer måste projektet vänta.

02.04.2018

Läs tidigare artikel: Nytt jätteprojekt planeras i Arroyo de la Miel

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän