Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

En tappad sko blev sjödrama

Två ungdomar fick räddas ur havet efter att en kvinna först hade tappat sin sko i havet. En ung man hoppade i för att hämta den. När inte han lyckades att ta sig upp på grund av de starka strömmarna hoppade kvinnan i för att hjälpa honom.

Räddningstjänsten fick under gårdagen rycka ut och rädda två ungdomar som hade dragits ut i havet på grund av starka havsströmmar. Händelsen inträffade på torsdagseftermiddagen på stranden Peñón de San Cristóbal i Almuñécar.

Flera ögonvittnen larmade om hur starka strömmar drog ut ungdomarna i havet vid 18-tiden. Sjöräddningen Salvamento Marítimo, Guardia Civil, lokalpolisen och räddningstjänsten EPES (Empresa Pública de Emergencias Sanitarias) ryckte ut.

Enligt larmtjänsten 112 var det en 18-årig man som hade hoppat i havet för att hämta en sko och förts ut av strömmar. När han inte kunde ta sig upp hoppade en kvinna i för att hjälpa honom. Med resultatet att båda fick räddas ur havet.

Den 18-årige ynglingen fördes till sjukhuset Hospital de Motril.

Under gårdagen fick sjöräddningen Salvamento Marítimo undsätta en vindsurfare vars segel hade gått sönder. Personen drev ut i havet och kunde fångas upp en halv sjömil utanför stranden Calahonda i Motril strax efter klockan 19 på torsdagen, skriver dagstidningen Ideal.

30.03.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet