Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Så här kan Torremolinos nya pendeltågsstation komma att se ut

Nu i veckan har svaret kommit officiellt via statens bulletin BOE (Boletín Oficial del Estado). 7,5 miljoner euro avsätts till att bygga om Torremolinos pendeltågsstation La Nogalera för att förbättra tillgängligheten inte minst för rörelsehindrade. Det skriver Diario SUR på torsdagen.

Kommunen är dock inte helt nöjda då ombyggnaden och nedgången till stationen som ligger under jord kan komma att påverka handeln och det kulturella utbudet. Konserter, marknader och andra evenemang arrangeras ofta på torget La Nogalera.

Kommunen har nu en månad på sig att komma med en obligatorisk rapport över projektet säger vice borgmästaren Maribel Tocón (PSOE).

Den nya stationen ska få rulltrappor och hissar för resenärer som antingen ska mot Málaga eller Fuengirola. Dessutom ska ljudsignaler monteras upp för synskadade.

Under lång tid har det framförts kritik mot Torremolinos pendeltågsstation som i runda tal har cirka 6.000 resenärer om dagen. I dagsläget finns det bara en rulltrappa som går från stationen till markplanet. En rulltrappa som ofta brottas med problem och inte fungerar.

Dessutom finns rulltrappan enbart för ankommande från Málaga och inte för resenärer som kommer från motsatt håll, det vill säga Fuengirola.

29.03.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän