Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Världens största kryssningsfartyg presenteras i Málaga

På tisdag kommer världens största kryssningsfartyg Symphony of the Seas att presenteras officiellt i Málaga som blir värdstad. Ansvariga och chefer från det amerikanska rederiet Royal Caribbean kommer att vara på plats liksom branschfolk och 300 journalister från fem kontinenter, uppskattningsvis totalt 500 personer.

Det blir ett historiskt ögonblick för Málagas hamn, turistmyndigheterna, Costa del Sol och Málaga kommun. Världens största kryssningsrederi Royal Caribbean med inte mindre än 27 kryssningsfartyg har valt Málaga vid den officiella presentationen av världens största kryssningsfartyg.

Fartyget som är på 230.000 ton tar 6.700 passagerare som assisteras av 2.165 besättningsmän. Fartyget kan ta upp emot 9.000 personer. Den mäter 362 meter och har 18 däck. Fartyget har inte mindre än 19 pooler varav tre inomhus och det finns ett kommersiellt köpcentrum, Central Park, med 12.000 planterade växter.

Fartyget kommer under sommarperioden att utgå från Barcelona och göra Medelhavskryssningar. I slutet av oktober återvänder fartyget till Málaga innan den fortsätter till Miami som är hemmahamn under vinterperioden.

Symphony of the Seas anländer på tisdag morgon klockan 6. Den avgår klockan 22 på tisdagskvällen i samband med ett större fyrverkeri. Tiotusentals besökare väntas till Málaga under dagen. Flera evenemang kommer att hållas utmed piren Levante där fartyget ligger.

Fartyget är byggt vid varvet Chantiers de l'Atlantique i Saint Nazaire i Frankrike.

21.03.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet