Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Drogat offer bakom ett av tre fall vid sexuella övergrepp

Sjukhusen i provinsen Málaga införde 2016 ett protokoll med testmetod för att spåra kemiska ämnen och droger som gärningsmän använder sig av i samband med sexuella övergrepp och våldtäkter.

När det gäller sexuella övergrepp eller våldtäkter är 87 procent av offren kvinnor. I provinsen Málaga finns ett speciellt framtaget protokoll som myndigheterna följer i händelse av sexuella övergrepp och våldtäkter. Ett av stegen är att ta tester på offret för att fastställa om personen har blivit drogad.

Ett fall nyligen med en svensk kvinna i 40-årsåldern som var turist i Fuengirola och blev våldtagen av en indisk medborgare är bara ett av flera fall. Här uppgav kvinnan att hon hade blivit bjuden på en drink vid ett nöjesställe. Därefter så minns hon inget mer förrän hon vaknade naken i en för henne okänd lägenhet.

Diario SUR skriver på onsdagen att bakom vart tredje fall av sexuella övergrepp och våldtäkter i provinsen Málaga handlar det om att offret har blivit drogad. Något som direktören vid rättsmedicinska IML (Instituto Médico Legal) i Málaga, José María Caba bekräftar.

Det vanligaste ämnet som används är Skopolamin eller burundanga från växten änglatrumpet som används i samband med alkohol.

Det gäller att utföra testet i tid då de flesta substanser eller droger som används vid dessa tillfällen försvinner från kroppen efter två till sex timmar.

Under 2017 anmäldes 112 sexuella övergrepp i provinsen Málaga varav 48 rubricerades som våldtäkter. 15 fall registrerades i Málaga stad och tio i Marbella. Antalet våldtäktsfall ökade under fjolåret med 29 procent jämfört med året innan.

21.03.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet