Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

1,7 miljoner kilo sockerrör städas från Almuñécars stränder

Efter de senaste två regnovädren på Costa Tropical där flodvatten drog med sig sockerrörsvass ut i havet har myndigheterna varit tvungna att städa stränderna från 1,7 miljoner kilo sockerrör.

Sockerrörsvass på stränder är en ganska vanlig syn efter vinterstormar längs kusten. Omfattande regnoväder gör att torrlagda floder svämmar över och för med sig sockerrör ut i havet. Med stormarna spolas sedan dessa upp på land.

Efter den näst sista stormen fick myndigheterna i Almuñécar städa stränderna från en miljon kilo sockerrör. Och efter den senaste stormen i helgen var det dags att ta bort 700.000 kilo sockerrör skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Enligt kommunalrådet med ansvar för stränder, Luis Aragón, håller man i nuläget på att se över vilka skador stränderna har fått. Därefter handlar det om att återställa så mycket som möjligt till påskveckan Semana Santa. Det avsnitt som fått mest skador är vid paseo Reina Sofía.

I grannkommunen Salobreña har myndigheterna meddelat att de inte har möjlighet att återställa stränderna till påsk. Det får bli en senare fråga och de ber om förståelse från besökarna.

21.03.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet