Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Mer än 2 ton kokain beslagtaget och 10 gripna

Spansk och Portugisisk polis har i en gemensam gränsöverskridande operation beslagtagit 2,76 ton kokain. Under operationen greps nio män och en kvinna, de gripna var från Spanien och Colombia.

Operationen startade när den spanska gränspolisen upptäckte 800 kilo kokain i falska golv på fyra bilar som korsade gränsen till Spanien. Gänget lagrade kokainet i ett lager i Lissabonområdet varifrån de skickade det till Spanien och därifrån vidare ut i Europa. Hela lagret av kokain i Lissabon har beslagtagits.

Kokainet var inuti vakuumförseglade ”tegelstenar” innehållande ungefär ett kilo vardera, dekorerade med logotyperna för Rolls-Royce och Mini-Cooper samt logotypen för filmen från 1972 "The Godfather" tillsammans med en bild av filmens stjärna, Marlon Brando ..

Polisen säger att de misstänkta förmodas höra till "en stor kriminell organisation" som smugglar stora mängder kokain mellan Latinamerika och Europa. De sa att polisundersökningen fortsätter och att de därför inte kan ge ytterligare detaljer, inte ens uppgifter om när exakt operationen ägde rum. Chefen för narkotikapolisen i Spanien Antonio Duarte säger att smugglarnätverket som var baserat i Madrid är nu "helt uppbrutet" genom denna operationen.

16.03.2018

Knarkbeslag
Bilderna är från knarkbeslaget, bildkälla: Twitter.
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän