Svenskamagasinet
Web



AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Dödade katt i tvättmaskin

En djurmisshandel som har chockat hela Spanien har spritts via delning på Instagram.

Det är en kvinna i Jaén i Andalusien som har utfört det bestialiska dådet och dessutom filmat händelsen med sin telefon och därefter delat den på Instagram. Kvinnan riskerar ett och ett halvt års fängelse för brottet.

Det spanska djurskyddspartiet PACMA (Partido Animalista Contra el Maltrato Animal) har anmält kvinnan för djurmisshandel. Filmen som publicerats på Instagram är märkt "Gatolavadora" (Katt-tvättmaskin). Under inspelningen skämtar kvinnan om kattens öde och ser till att maskinen går tillräckligt länge för att katten skall dö (den centrifugerades också). Dagstidningen El País har skrivit en utförlig artikel som är så otäck att jag inte vill återge den, men den som vill kan läsa den på länken längst ned i artikeln.

15.03.2018

PACMA fördömer händelsen och betonar behovet av nya lagar i Spanien som skärper straffen för djurmisshandel. Partiet önskar ett totalförbud för djurmisshandel, inkluderande tjurfäktning, tjurrusningar och cirkusuppträdande med djur. De presenterade ett lagförslag under förra året som har fått namnet "Ley Cero" (nolltoleranslagen).

Kattdråpet i Jaén läggs till en rad av djurmisshandelsmål som har hamnat i rätten under de senaste åren. Denna gången har det blivit starka reaktioner på sociala media, över 300.000 personer har skrivit under ett dokument på webbplatsen change.org för att få kvinnan dömd.

Kvinnan har svarat på kommentarerna på sociala media med att hota med att göra samma sak med en hund, hon har där figurerat tillsammans med en hund som hon håller i nacken.

Länk till den spanska artikeln i El País: https://elpais.com/elpais/2018/03/13/mundo_animal/1520930554_775497.html



 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:





Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet