Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Känd hotellägare i Torremolinos död vid 95 år ålder

Hotellföretagaren Pedro Turpault som skapade hotellen Don Pedro, Don Pablo och Don Marco i Torremolinos och som var en av pionjärerna på Costa del Sol har avlidit 95 år gammal. Det uppger Diario SUR. En minnesstund hölls i kyrkan Santa María del Mar (Playamar) vid tolvtiden på onsdagen.

Den svenska auktoriserade guiden Siv Ling minns Pedro Turpault mycket väl.
- Vi arbetade mycket med Don Pedro under tiden med Atlas Resor. Han tillhörde den gamla goda stammen.

- Vi hade våra informationsmöten under åren 1976 till i början på 80-talet i deras trevliga bar, förutom att vi alltid hade gäster boende där. Gästerna var alltid mycket nöjda i den rustika spanska miljön, säger Siv Ling till Svenska Magasinet.

Pierre Alexis Turpault, känd som Pedro på Solkusten, föddes i Frankrike i september 1922. Han var även en av initiativtagarna till hotellföreningen AEHCOS (Asociación de Empresarios Hoteleros) på Costa del Sol.

Pedro Turpault är en person som har betytt mycket för turismen i Torremolinos från 1970-talet. Han har vid flera tillfällen tilldelats utmärkelser för sitt arbete.

Han besökte Costa del Sol under sin smekmånad på 1950-talet. Efter flera besök på kusten köpte Turpault en tomt 1961 där han byggde ett litet hotell med tolv rum som kom att bli Don Pedro. 1971 utvidgade han hotellet att omfatta 180 rum som senare fick 270 rum. Därefter byggdes ytterligare två hotell. I våra dagar finns även hotellen Don Jaime och Don Paquito.

14.03.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet