Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tidigare okänd terrorgrupp riktar hot mot Spanien

Spanien är återigen i fokus när jihadister riktar nya terrorhot. Det är terrorgruppen Muharar al-Ansar som tros ha startat i samband med islamiska staten IS och som var okänd för säkerhetsstyrkorna tills för bara några veckor sedan som använder kanaler på internet för att framföra hot mot Spanien. Det rapporterar spanska medier på måndagen.

Efter att islamiska staten IS eller Daesh har förlorat allt fler områden i Syrien och Irak har hoten från terrorgruppen Muharar al-Ansar ökat. Gruppen är också känd under namnet Muharir al-Sham.

Det är specialister i den spanska underrättelsetjänsten AICS (Asesoría de Inteligencia y Consultoría de Seguridad) som i huvudsak övervakar jihadister som har observerat propaganda för Daesh från Muharar al-Ansar på nätet.

”Om du inte har en pistol så har du kanske en lastbil eller en kniv” predikar terroristerna och lägger ut en bild på Sagrada Familia i Barcelona som har blivit ett återkommande ikon för jihadister efter de senaste attackerna i augusti.

Enligt en färsk rapport från AICS som publicerades i fredags framförs hot inte bara mot Sagrada Familia och Barcelona i synnerhet utan mot hela Spanien. La Sagrada Familia har av islamisterna valts ut som en representativ symbol för Spanien liksom Big Ben i London eller Sydneys opera påpekar analytiker vid AICS.

05.03.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet