Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Britter åtalas för att ha kidnappat Agnese Klavina

Två brittiska medborgare kommer att åtalas för kidnappning och för att ha fört bort den 30-åriga lettiska kvinnan Agnese Klavina mot hennes vilja. Hon försvann i Marbella den 6 september 2014.

Inspelningar från säkerhetskameror vid diskoteket Aqwa Mist i Marbella visar hur kvinnan ”mot sin vilja” åker med i en Mercedes S63 AMG tillsammans med de två brittiska medborgarna Westley Capper, 40, och Ian Porter, 38. Sedan dess är kvinnan försvunnen.

Enligt åklagaren är det endast de två britterna som kan kopplas samman till kvinnans försvinnande. De riskerar att dömas till tolv års fängelse för att ha fört bort kvinnan mot sin vilja.

I samband med försvinnandet av Agnese Klavina i september 2014 skrevs det mycket om kvinnan. I hennes vänkrets i Marbella fanns även en del svenskar.

Den 30-åriga kvinnan hade bara varit i Marbella i sex månader. Hon arbetade som servitris vid några strandklubbar.

De sista vittnesmålen som finns är att Agnese Klavina pratade med en rysk kvinna på Aqwa Mist. Därefter lämnar hon lokalen.

Polisens tekniker har lyckats återställa en film från en övervakningskamera. Den visar hur kvinnan lämnar lokalen klockan sex på morgonen tillsammans med två män som ska vara de som åtalas för kidnappning.

Diario SUR citerar en domare som säger att kvinnan lämnade lokalen tillsammans med de två männen mot sin vilja. Kvinnan ska ha gjort aktivt motstånd varpå en av männen tog kvinnan i armen och drog in henne i bilen.

Polisen har identifierat de två männen på övervakningsfilmen som Westley Capper och Ian Porter. De båda männen nekar till att ha något med kvinnans försvinnande att göra.

Westley Capper och Ian Porter har varit inblandad i en annan episod. I maj 2016 körde de på en småbarnsmamma och kvinna från Bolivia som senare avled på Costa del Sol-sjukhuset. Den gången smet de från olycksplatsen men kunde gripas senare av spansk polis.

02.03.2018

Gripna för dödsolyckan i San Pedro kopplas samman med eftersökt kvinna

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet