Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Klass 2-varning för Costa del Sol och Costa Tropical

Väderlekstjänsten har uppdaterat tisdagens vädervarning till en ”aviso alerta naranja” vilket motsvarar en klass 2-varning. Det är stormen Emma som under natten mot torsdagen har dragit in över Iberiska halvön.

En klass 2-varning innebär mycket besvärligt väder. Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa ny information på internet, radio eller TV.

Vädervarningen gäller för provinserna Málaga och Granada. På Costa Tropical kan det falla 30 mm på en timme.

Sedan igår onsdag har det rapporterats om ett 30-tal incidenter på Costa del Sol. En lastbilsolycka under gårdagen orsakade köer längs A-7:an genom San Pedro Alcántara i Marbella rapporterar Diario SUR på torsdagen.

I Vélez Málaga fick tre personer räddas efter att deras terrängbil dragits med av strömmen i floden río Vélez.

Minst åtta flyg som skulle landa på Málaga flygplats har under torsdagen fått omdirigerats till andra flygplatser. Tre till Almería, två till Granada samt ett flyg vardera till Sevilla, Alicante och Faro i Portugal. Det meddelar Aena. Det har uppmätts vindbyar på upp emot 90 km/h.

Mest nederbörd har det fallit i de inre delarna av kusten där vissa platser har fått upp till 70 mm regn. Det gäller Alfarnatejo, Jubrique och Pujerra men även Estepona, Mijas och Málaga stad.

Klass 2-varningen gäller fram till sent torsdag eftermiddag. Därefter gäller Klass 1-varning fram till i natt då Klass 2-varning återigen gäller fram till klockan 15 i morgon fredag, meddelade väderlekstjänsten vid 13.30-tiden på torsdagen.

01.03.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet