Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Klass 1-varning för regnoväder på kusten

Det är märkliga väderfenomen över Europa med snöfall runt Medelhavet. Så blir det när sibirisk kyla möter fuktig luft söderifrån. På Costa del Sol och Costa Tropical väntas regnoväder och väderlekstjänsten Centro Meteorológico har utlyst en klass 1-varning för häftiga skyfall och hård vind de närmaste dygnen.

Redan i morgon onsdag då det är regional helgdag i Andalusien väntas nederbörd som kan bli 15 mm regn på en timme. Klass 1-varningen gäller i första hand för Costa del Sol, Guadalhorce-dalen, Ronda och provinsen Granada. Även hårda vindar på upp emot 80 km/h väntas. Från 1.600 meters höjd faller nederbörden som snö.

Vi är inne i en mycket ostabil vecka och det dåliga vädret fortsätter under veckan och in i nästa vecka. Totalt kan det komma upp emot 100 mm regn under veckan vilket är välkommet när det gäller kustens vattenreservoarer som i dagsläget är fyllda till 33 procent.

Vintern på Costa del Sol har hittills varit mycket torr. Vid mätstationen på Málaga flygplats har det från den 1 december fram till nu bara fallit 60 mm regn som kan jämföras med 217 mm som är det normala.

Bildtext: Bilden är från Castilla y León (Foto: Twitter CCRL Reino de León)

27.02.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän