Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Andalusiens dag den 28 februari

I morgon onsdagen den 28 februari är det “Día de Andalucía” som är den autonoma regionen Andalusiens dag och helgdag i hela Andalusien.

Passa därför på att göra alla nödvändiga inköp idag eftersom det mesta är stängt i morgon (restauranger är öppna). Faktum är att Andalusiens dag firas mer högtidligt än nationaldagen "Día de la Hispanidad" den 12 oktober.
Dagen brukar firas med att familjerna gör utflykter, restaurangbesök mm. Kommunerna anordnar dessutom olika festligheter med sång, dans och utställningar.

Grunden till det hela är att man firar den folkomröstningen som gjordes den 28 februari 1980 där väljarna röstade för den lagen som gjorde Andalusien till ett autonom region i Spanien.

27.02.2018

I år verkar det dessvärre som om vädrets makter kommer att ställa till det i stora delar av regionen. De flesta planerade aktiviteter är dessutom utomhusaktiviteter, många kommuner har därför ställt in hela eller delar av de festligheter som var tänkta. De som har tänkt sig att vara med på någon festlighet, kontrollera därför först med arrangören så den inte är inställd eller flyttad.
Andalusiens dag
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet