Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Polisman avled efter supporterbråk i Bilbao

Det kommer kraftiga fördömanden efter gårdagens tragiska händelse i Bilbao där en polisman i den regionala baskiska poliskåren Ertzaintza avled i samband med supporterbråket mellan Athletic Club och Spartak.

”Vi tar avstånd från allt det våld som förekommer i samband med fotbollsmatcher” skriver på Twitter Juan Luis Larrea vid spanska fotbollsförbundet FEF (Federación Española de Fútbol). Liknande fördömanden kommer från andra fotbollsförbund.

”Dessa extrema grupper är en plåga för fotbollen, vi måste sparka ut dem” skriver Juan Luis Larrea vidare och tillägger: ”Inom kort kommer världsmästerskapet i fotboll att spelas i Ryssland. Händelsen i Bilbao gör att vi blir oroliga”.

Det var i samband med matchen mellan Athletic Club Bilbao och Spartak på fotbollsstadion San Mamés som bråk utbröt mellan tillresta supportrar.

Polismannen Inocencio Alonso García, 51, från Ermua, som tillhörde den regionala poliskåren Ertzaintza avled på sjukhus i hjärtattack efter att ha försökt avstyra bråk mellan fotbollssupportrar. Det rapporteras om stora oroligheter i samband med matchen som bevakades av 500 poliser ur kåren Ertzainas, 100 lokalpoliser samt ytterligare 200 från privata vaktbolag.

23.02.2018Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet