Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Inom kort inleds arbetet med Paseo del Altillo i Almuñécar

Arbetet med Paseo del Altillo i Almuñécar väntas starta inom två veckor. Det meddelar Almuñécar kommun. Enligt José Manuel Fernández, kommunalråd för stadsplanering, är det företag utsett som ska göra arbetet. Närt väl kontraktet är undertecknat kan arbetet inledas säger han till dagstidningen Ideal.

Det blir den andra större omgörningen av Paseo del Altillo på bara elva år. Förutom att det ska göras ytterligare ett körfält kommer dagvattenledningar och dränering att göras om. Fram till nu har flera företag haft fuktproblem då det förekommer läckage av vatten från gatuplanet. Flera barer och restauranger ligger på nedre plan i jämnhöjd med stranden.

Oppositionen i staden har varit kritisk till att ytterligare ett körfält ska öppnas då de menar att trafikproblemen kommer att öka.

Det ska även byggas en rondell i jämnhöjd med calle del Cántaro. Kommunen har redan börjat informera invånare och grannar till Paseo del Altillo hur arbetet kommer att påverka dem. Projektet väntas ta sex månader.

22.02.2018Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet