Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Katalansk separatist kan gripas

Domaren Pablo Llarena har på onsdagen beslutat om att antikapitalisten och CUP-politikern Anna Gabriel som skulle infinna sig till förhör i Högsta domstolen grips. Däremot kommer inte någon europeisk arresteringsorder att utfärdas. Fröken Anna Gabriel befinner sig i Schweiz sedan några dagar.

Anna Gabriel har i en intervju för en schweizisk tidning uppgett att hon inte tänker infinna sig till förhör i Högsta domstolen i Spanien. Gabriel är en av huvudpersonerna där katalanska separatister har organiserat en olaglig självständighetsprocess.

Gabriel skulle ha inställt sig till förhör klockan 09.30 på onsdagen. Enligt artikel 487 i strafflagen kan en arresteringsorder utfärdas på en person som utan legitim anledning inte infinner sig till förhör.

En åklagare vid Högsta domstolen hade bett domaren Pablo Llarena att utfärda en internationell arresteringsorder av Anna Gabriel efter sin flykt till Genève (Schweiz). Målet var att hon kunde gripas och överlämnas till Spanien. Domaren har inte beslutat om någon internationell arresteringsorder. Att Gabriel kan gripas gäller enbart det spanska territoriet.

21.02.2018Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän