Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Bouleklubben Los Vikingos firar 25 år

Den 8 mars har boule-och petancaklubben Los Vikingos i Fuengirola funnits i 25 år. Det som varit en gyllene tråd genom åren är att vi möts, spelar och umgås, två gånger i veckan, berättar Marianne Brolin.

25-årsjubileumet kommer att firas den 8 mars med ”Spanish Night” på Finca El Cartujano i Las Lagunas. Klubben har genom åren haft många medlemmar, i dagsläget är de cirka 80. Det är roligt att tävla och ta en fika. Spela boule är ingen kraftsport alla kan vara med.

Koncentration och taktik är knep för att kunna bli en bra spelare.
- Det viktigaste är ändå att vi har roligt tillsammans. Det ser ljust ut för klubben, allt fler gillar att spela boule.

Los Vikingos är en ideell förening för boulespelare i Fuengirola. Deras huvudsakliga verksamhet är att spela boule. Även resor, fester och andra aktiviteter förekommer. De är ett 80-tal medlemmar. Medlemsavgiften är 10 euro per år.

Som spelplats har Los Vikingos den nedre av sandplanerna som ligger nära Recinto Ferial (Feriaplatsen) i Fuengirola, mellan Plaza de la Hispanidad och Paseo Jesús Santos Rein (Tåggatan). Här spelar klubben i regel torsdagar och söndagar från klockan 11.

- Just nu pågår stora arbeten på våra boulebanor så för närvarande är vi hemlösa. Arbetet ska tydligen pågå i två månader och vi är såklart väldigt upprörda, säger Marianne Brolin

13.02.2018 

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö