Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ny bok om att leva och bo i Spanien

Boken ”Drömmen om att leva och bo i Spanien” (292 s.) är ett samarbete mellan Casa Media i Spanien och Informationsförlaget i Sverige. På lördag är det ”boksläpp” i samband med fastighetsmässan Köpa hus utomlands på Stockholmsmässan.

Drömmen om att leva och bo i Spanien är en inbunden bok som riktar sig till den som funderar på att köpa en bostad i landet eller som redan har förverkligat drömmen om boende där.

Lördagen den 17 februari klockan 12.30 presenterar Spanienkännaren och författaren Sven F. Källström den nya boken i samband med mässan Köpa hus utomlands på Stockholmsmässan, Älvsjö. Det blir introduktion av journalisten och programledaren Titti Schultz.

Sven Källström vill med nya boken guida sina läsare till ett bättre och rikare liv i Spanien. Förutom att vara en reseguide eller historie- och samhällskunskapsbok handlar den också om hur det är att leva som pensionär i Spanien, skattesystemet, svenska skatteregler vid utflyttning, spanjorernas livsstil, försäkrings- och bankregler – allt finns med liksom information om att starta företag, köpa hus eller lägenhet och vad som gäller när man har bil i Spanien skriver Informationsförslaget i ett pressmeddelande.

Lagar och förordningar, kultur och sedvänjor, Spaniens historia från 216 f.Kr. och fram till Francos död samt det moderna Spaniens historia från 1995 till i dag. Boken tar upp det mesta man kan tänka sig, och lite till. I boken finns också ett omfattande adress- och yrkesregister som täcker in svenska, norska och danska företag och yrkesutövare på Costa Blanca och Costa del Sol, vilket är guld värt för den som redan är på plats i solen.

Författaren delar med sig av kunskapen efter drygt 30 år som fast boende i landet. Boken genomsyras av hans fascination och hänförelse av Spanien som bosättnings-land och hans önskan att belysa möjligheterna för den som vill satsa på att göra detsamma. Främst handlar det om Costa del Sol, den del av Spanien som allt fler svenskar attraheras av.

13.02.2018

 
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö