Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ännu ingen hiss vid Torremolinos pendeltågsstation

Pendeltågsstationen La Nogalera i Torremolinos fortsätter att bryta mot lagen om tillgänglighet trots att Utvecklingsdepartementet vid flera tillfällen har gett besked om att det ska byggas en hiss för rörelsehindrade. Nyligen hölls en första protest av mer än ett dussin grupper, inklusive föreningar och politiska partier som vill se en snar lösning på problemet.

En proteströrelse till stöd för personer med funktionshinder har bildats och en större manifestation är planerad att hållas den 10 mars klockan 12 på plaza de La Nogalera.

Vid flera tillfällen har det kommit besked på att en hiss ska byggas. I dagsläget finns det bara en rulltrappa som går från stationen till markplanet. En rulltrappa som ofta brottas med problem och inte går.

Flera handikapporganisationer känner sig trötta på att bli diskriminerade i Torremolinos som är en av de främsta turistorterna i Spanien.

Regeringens talesperson i provinsen Málaga har tidigare meddelat att arbetet med en hiss skulle ha inletts i januari 2018.


Omkring 6.000 resenärer passerar Torremolinos pendeltågsstation varje dag.

12.02.2018

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö

a