Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Dansk turist åtalas för mord på sin partner

En 53-årig dansk turist på besök i Torre del Mar på östra Costa del Sol åtalas för mord på sin fru och riskerar fängelsestraff på 15 år. Enligt åklagaren ska mannen ha använt sladden till en mobiluppladare och strypt kvinnan. Rättegången inleds den 19 februari.

Svenska Magasinet skrev om händelsen den 23 juni 2015. En 40-åriga dansk kvinna hittades död på hotell Andalucia Beach i Torre del Mar. Den 53-årige mannen står åtalad för mord på kvinnan skriver Diario SUR på torsdagen.

Paret besökte Vélez Málaga i samband med några semesterdagar i juni 2015. Den 20 juni 2015 vid elvatiden hade paret besökt en strandbar tillsammans med några vänner. Det utbröt en häftig diskussion mellan mannen och kvinnan som beslutade sig för att återvända till hotellet, Andalucia Beach, i Torre del Mar.

Enligt åklagaren ska mannen ha använt våld och kvävt kvinnan till döds med hjälp av en sladd till en telefonladdare. Obduktionsrapporten visar att kvinnan hade skador och sår på kroppen.

Mannen har uppgett att kvinnan har försökt att hänga sig i badrummet med sladden till hårtorken. Han ska ha räddat henne och lagt henne i sängen. När han vaknade var kvinnan död.

Enligt åklagaren ska mannen även dömas att betala 200.000 euro i skadestånd till offrets pappa.

Den 19 februari inleds rättegången vid en domstol i Málaga.

08.02.2018

Dansk kvinna i Torre del Mar kvävdes till döds
 

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö