Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svensk fotbollsinvasion i Torrevieja

Torrevieja och La Manga kommer mellan den 7 och 11 februari att fyllas av svenska fotbollstränare och akademichefer från nära 60 Tipselitklubbar då dessa åker på fortbildning. Totalt kommer över 180 personer att medverka på konferensen.

Troligtvis är detta den största utlandskonferensen för svensk fotboll någonsin. "Det blir ett viktigt avstamp för att nå ytterligare en hög nivå på vår elitförberedande fotboll", säger Stefan Lundin, Sportdirektör på Svensk Elitfotboll.

Gruppen består av Akademichefer och tränare inifrån och utanför Tipselitnätverket, NIU-tränare från gymnasieskolor samt representanter för Svenska Fotbollförbundet och distrikt. Gruppen bor och konfererar i Torrevieja och torsdag den åttonde och lördag den tionde februari åker samtliga till La Manga för att se Svenska U-17 landslaget möta Ungern respektive Slovakien.

U-landslagstränarna med Tomas Turesson i spetsen är kursledare för tränarna och Thomas Lyth och Stefan Lundin tar ansvar för Akademicheferna. Onsdag den nionde februari får Akademicheferna besök av Antonio Hernandez som är Director of Methodology i Valencia CF. Tränarna genomför den dagen ett praktikpass i Torrevieja.

05.02.2018

Deltagarna kommer att bo på hotell Masa och hotell Doña Monse. De har under planläggningen haft god hjälp av svenska kyrkan och de kommer också att använda sig av kyrkans lokaler under konferensdagarna.

Fakta Svenska Spel Tipselit:
Tipselit är på pojksidan ett samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, och på flicksidan Elitfotboll Dam, Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger. Varje år bidrar Svenska Spel med tolv miljoner kronor till svensk ungdomsfotboll, pengar som Svensk Elitfotboll fördelar ut till de 58 deltagande klubbarna enligt ett certifieringssystem.

Källor: Tipselit och Spaniaavisen.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjöa