Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Förbjudet att ge djur som present till minderåriga utan föräldrars medgivande

Från nu är det förbjudet att kupera svansen och öronen på hundar eller att skära bort stämbanden för att de ska sluta skälla. Det är också förbjudet att operera bort naglar eller tänder för estetiska skäl. Från den 1 februari gäller nya lagar i Spanien som ligger i linje med Europakonventionen för djurskydd.

Det är också förbjudet att ge bort hundar, katter eller andra sällskapsdjur som presenter till en minderårig under 16 år utan föräldrarnas medgivande. Det är även förbjudet för företag att ge ett sällskapsdjur som belöning.

Den nya lagen presenterades redan den 11 oktober via statens officiella bulletin (Boletín Oficial del Estado). Lagen trädde i kraft från den 1 februari skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Den nya lagen förbjuder kirurgiska ingrepp för att ändra utseende eller andra ingrepp som inte syftar till att läka eller förbättra ett sedan tidigare skadat husdjur. Djuren får bara behandlas av auktoriserade veterinärer som kan erbjuda bedövning när så krävs.

Enligt Europakonventionen för djurens rätt är det bara tillåtit att avliva ett skadat husdjur i brådskande fall där inte hjälp kan erhållas snabbt av en veterinär eller av en annan behörig person. Det är förbjudet att döda ett djur genom drunkning, kvävning eller att använda gifter eller läkemedel.

De nya lagarna för husdjur går också in på många andra områden som gäller skötsel, transporter, handel och avel för kommersiella ändamål eller när djur används i reklam, utställningar eller tävlingar.

Med att den nya lagen för husdjur träder i kraft kommer Spanien att arrangera informationsprogram för handel, uppfödning, utbildning, handel och skötsel för att öka medvetenhet och kunskap.

02.02.2018
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö

a