Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Golfbanor utformar handlingsplan inför torka

Vinterns ringa nederbörd är otillräcklig för att återställa nivåerna i vattenreservoarerna i provinsen. Samtidigt kräver golfbanorna stora mängder vatten. Omkring 90 procent av banorna är uppkopplade på ett vattenledningssätt som förser dem med renat dag– och avloppsvatten.

Nyligen träffades ett 40-tal representanter från golfnäringen och vattenbolaget Acosol som levererar renat vatten till golfbanorna. Det skriver Acosol på Twitter (bilden).

Målet är att utforma en handlingsplan. Den andalusiska regionalregeringen kommer inom kort att aktivera en nödplan och restriktioner på grund av torkan.

Costa del Sol är ett av de ledande turistmålen i Europa och runt Medelhavet inom golfturism. Stora satsningar har gjorts och ytterligare planeras när det gäller investeringar i teknik för att optimera vattenförbrukning.

Ny teknik ska installeras för att få fram mer exakt uppgifter på hur mycket vatten som konsumeras med säkrare system för sökning av läckor på vattennätet. Det kan även bli aktuellt med nya grässorter som på ett bättre sätt absorberar renat vatten.

02.02.2018
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö

a