Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Gratisbussar sätts in till Davis Cup-matchen i Marbella

På fredag inleds Davis Cup-matchen mellan Spanien och Storbritannien i Marbella. 25 gratisbussar ska transportera publiken till centercourten vid Puente Romano mellan Marbella och Puerto Banús.

Det blir två busslinjer från Marbella och en från San Pedro Alcántara samt ytterligare förbindelser från Las Chapas och Nueva Andalucía till tennisanläggningen. Omkring 3.000 personer kan transporteras i timmen med en turtäthet på var femtonde minut.

Gratisbussarna tar upp resenärer mellan klockan 9 till 11 fredag till söndag från Fuente de los Barcos på avenida Severo Ochoa (i jämnhöjd med Nabeul), Pirulí (Marbella) och på avenida Luis Braille samt i Puerto Banús och San Pedro Alcántara. Bussarna kör tillbaka efter matchernas slut så länge behovet finns.

Borgmästaren Ángeles Muñoz säger i ett pressmeddelande från Marbella kommun att de uppmanar allmänheten att i första hand promenera till Puente Romano för de som har möjlighet till det.

Det finns 1.400 parkeringsplatser i första hand avsedda för rörelsehindrade. Dessa parkeringar ligger bakom hotell NH (här finns ett turisttåg som transporterar besökare fram till anläggningen Puente Romano) samt bakom fastigheten Fórum och köpcentret Oasis (bilden)

Det är tredje gången som Marbella arrangerar en Davis Cup-match i tennis. Första gången var 1989 i mötet mot Mexiko och 2009 mot Tyskland. 300 journalister från 50 länder bevakar Spanien-Storbritannien kommande veckoslut.

Säkerhetspådraget är stort under matchen. Omkring 900 nationalpoliser och lokalpoliser kommer att vara i tjänst.

29.01.2018

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö

a