Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

40-årig svensk döms till 23-års fängelse för mord

En svensk man i 40-årsåldern har dömts till 23 års fängelse för att ha dödad sin 33-åriga sambo och därefter styckat kroppen på ett hotellrum i samband med en semestervecka i Spanien. Med hjälp av resväskor förde mannen ut den styckade kroppen från hotellet.

Det var i juli 2015 som paret var bosatta på hotell Calella Palace i Calella norr om Barcelona i samband med en veckas semester. Mannen och kvinnan kom från Stockholmsområdet och hade ett gemensamt barn som vid tillfället var kvar i Sverige.

Spanska medier namnger den svenske medborgaren som Gonzalo Adolfo T. Han jobbade som fritidsledare i Stockholmsområdet medan kvinnan var arbetsledare i en kommunal verksamhet.

Förutom att svensken som är i 40-årsåldern döms till 23 års fängelse för att ha mördat kvinnan på hotellrummet döms han även till att betala ett skadestånd på totalt 525.000 euro till kvinnans tre barn och föräldrar skriver nyhetsbyrån EFE. Ett av barnen var parets gemensamma. Mannen har även mist vårdnaden av barnen.

Det var på natten den 9 juli 2015 efter att paret hade besökt ett diskotek som mannen ska ha misshandlat och slagit kvinnan svårt. Han ska även ha täckt över kvinnans mun och näsa vilket gjorde att hon kvävdes till döds enligt obduktionsrapporten.

Mannen ska ha nekat till att ha dödat sin sambo och uppgett att kvinnan snubblat och ådragit sig en huvudskada varpå hon avled.

Mannen köpte flera knivar för att stycka kroppen och föra bort den i resväskor. Två dagar senare hittades resväskorna med den styckade kvinnokroppen. Mannen greps samma dag.

26.01.2018

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjöa