Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanien ökar försvarsbudgeten kraftigt

Spanien planerar att öka försvarets utgifter med 73 procent till 18 miljarder euro fram till år 2024.

Försvarsminister Maria Dolores de Cospedal talade vid en parlamentarisk försvarskommission på onsdagen och sade att regeringen planerar att öka den militära budgeten till "omkring 1,53 procent av BNP". Enligt siffror som lämnas till AFP av försvarsministeriet står militära utgifter för närvarande för 10,4 miljarder euro, eller 0,86 procent av BNP.

De Cospedal meddelade också att Spanien kommer att öka antalet militär personal i Mali från 140 till 292. "Vi ser en ny försämring av säkerhetssituationen i Mali, det är ständiga attacker mot samhällets institutioner, mot FN: s stabiliseringsuppdrag i Mali (MINUSMA) och mot västerländska intressen och personal", sa hon. Malis arme, en kontingent franska soldater och MINUSMA har trots nästan fem års militära operationer för att driva ut jihadister dålig kontroll över stora områden i det halvökenliknande landet.

25.01.2018

Sverige har sedan 2013 soldater i Mali, just nu befinner sig 310 Svenska soldater där. Huvuddelen finns i Camp Nobel i utkanten av huvudstaden Timbuktu. Mer om det svenska uppdraget här: MALI-MINUSMA.
Svensk general i MaliBildtext: Svensk general – ny chef över Minusmas sektor väst, 15 januari 2018, foto: försvarsmakten.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö