Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Beslagtagen mängd kokain dubblerades under 2017

Enligt tisdagens uppgifter från det spanska inrikesdepartementet och nationalpolisen så har mängden kokain som beslagtagits av spanska myndigheter fördubblats under 2017 jämfört med året innan.

2017 beslagtogs 32 ton kokain i Spanien och under 2016 var det 15 ton. Dessa 32 ton utgör 40% av den totala mängden beslagtagen kokain i Europa. Dessutom har det beslagtagits stora mängder hasch som har smugglats från Marocko, den den beslagtagna mängden av den drogen utgör 70% av all beslagtagen marockansk hasch i Europa.

Under förra året gjordes det enskilt största beslaget av kokain under de senaste 18 åren, det upptäcktes i en container i hamnen i Algeciras. Det beslaget hade ett försäljningsvärde på över 250 miljoner dollar och det kom med ett fartyg från Medellin i Colombia. Spaniens nära handelsförbindelser med Latinamerika och närheten till Marocko gör att det blir en perfekt utgångspunkt för narkotikahandel till Europa.

24.01.2018

Den spanske inrikesministern Juan Ignacio Zoido förklarade dock att framgången med att fånga upp sändningarna har lett till att många gäng nu börjat använda andra länder som Belgien och Nederländerna istället, som införselkanaler till Europa. 

Relaterad artikel: 5,8 ton kokain beslagtaget i Spanien

Bildtext: Kokainbeslaget nämnt i artikeln, foto: Guardia Civil.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjöa