Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Bisarra värvningar i den spanska fotbollsvärlden

I söndags så presenterades en minst sagt märklig affär mellan Saudiarabien och det spanska fotbollsförbundet.

Nio fotbollsspelare från Saudiarabien lånas ut till olika spanska klubbar, varav tre i La Liga.

Cadena Ser skriver att avtalen är sekretessbelagda, men de skriver att varje klubb i La Liga får 2,5 miljoner euro för spelarna i La Liga och något mindre för de i divisionen under La Liga. Lönerna betalas av Saudiarabien och det finns inga krav på speltid.

För klubbarna innebär de arabiska värvningarna att man inte bara breddar trupperna utan det viktigaste i sammanhanget är en ökad exponering i arabvärlden för att förbättra de kommersiella möjligheterna. Spelarna värvas alltså inte på sportsliga grunder utan enbart för att i slutändan tjäna mer pengar.

Ett exempel är Salem Al-Dawsari som går till Villareal, han är en i och för sig rätt målfarlig mittfältare. Men Villareal har redan ett mycket bra mittfält så det är tveksamt om han verkligen behövs där.

Sporting Gijón värvar Abdullah Al Hamdan från klubben Alshabab, övriga klubbar som värvar eller kanske snarare tilldelats spelare är Leganés, Levante, Numancia, Rayo och Valladolid, men där har jag ännu inte lyckats få fram namnen på spelarna.

23.01.2018
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö