Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Falska gaskontrollanter lurade äldre i Marbella

De lurade pensionärer och äldre med att de skulle kontrollera bostadens gasinstallation. Nu har två spanska medborgare, 24 och 37 år gamla, gripits av polisen skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Det är ett tillvägagångssätt som dyker upp med jämna mellanrum. Kommuner går regelbundet ut med pressmeddelanden och varnar för falska gaskontrollanter som uppger sig vara ute för att göra översyn av hushållens gasinstallationer.

I regel tar de ut extremt höga priser från 120 till 240 euro vid en enkel kontroll som i verkligheten kostar runt 60 euro. En översyn av gasinstallationer görs vart femte år och som bostadsägare bestämmer du själv vilket företag du vill anlita. Du ringer dem och bokar tid. Gaskontrollanter som plötsligt bara dyker upp ska du aldrig släppa in om du inte vet om att de ska komma.

Nyligen greps två män. Ytterligare en 30-årig man utreds för liknande verksamhet. Undersökningar inleddes i december efter att en kvinna anmält att hennes mamma hade blivit utsatt för en bluff efter att två män hade gjort kontroll och för det skulle ha 761,89 euro.

Ytterligare ett fall kom till polisens kännedom. Efter visst spaningsarbete kunde två spanska medborgare boende i provinsen Cádiz gripas. De gripna hade koncentrerat sig på att besöka äldre personer i Marbella.

18.01.2018

Läs en tidigare artikel: 
Oanmälda gaskontrollanter blåser utlänningar
 
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö