Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Hangarfartyget Juan Carlos I besöker Motril

Det spanska hangarfartyget Juan Carlos I besöker hamnen Puerto de Motril på Costa Tropical i slutet på maj månad. Det bekräftar Motrils borgmästare Flor Almón som tillägger att hangarfartyget betraktas som nummer 1 i den spanska marinen.

Hangarfartyget kommer att angöra piren Levante. Att hangarfartyget Juan Carlos I angör Motril ses som en stor händelse då det är ett fartyg som varit på uppdrag över hela världen. Det kommer att arrangeras guidade turer i samband med besöket.

Juan Carlos I är det största fartyget som ingår i den spanska flottan och byggdes vid varvet Navantia i Ferrol (La Coruña) och var klar den 10 mars 2008. Officiellt har det tillhört den spanska marinen sedan september 2010.

Fartyget möter 231 meter och är 32 meter högt. Beroende på flygplan kan den ta mellan 25 till 30 stridsflygplan. Fartyget kan hysa 1.500 passagerare varav 300 är besättningsmän.

Fartyget kan även agera vid humanitära uppdrag. Här finns vattenreningsverk och ett mindre elkraftverk som kan driva en mindre by.

Exakt datum för besöket meddelas senare. Klart är att det blir i slutet på maj månad.

18.01.2018

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö