Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fitur öppnar portarna idag

Den stora rese och turistmässan Fitur öppnar idag och den har mer än 10.000 företag från 165 länder och regioner som ställer ut.

Mässan invigdes av kungen och drottningen i morse och och det är den 38:e upplagan av detta jättearrangemang, det beräknas att mässan innebär ett nettoinflöde på 260 miljoner euro för Madrid.

Årets upplaga blir den största någonsin och det är 8% fler företag som ställer ut i år än under förra året. Ytan på mässan har också ökat, den täcker nu 65.500 kvadratmeter vilket är 4% mer än året innan. Det förutsätts också att förra årets besökarantal som var 244.972 kommer att slås med råge.

17.01.2018

Indien är den största deltagaren i årets mässa, de har ökat sitt engagemang med 35% i år. Med slogan "Incredible India" vill landet öka sin turistpotential, som förra året uppgick till över 9 miljoner internationella turister.

I årets mässa kommer Syrien, Sao Tomé och Principe, Bangladesh och Bosnien Herzegovina för första gången att delt. Azerbajdzjan, Vitryssland, Bolivia, Ecuador, Ekvatorialguinea, Lettland, Mauritius, Puerto Rico och Ukraina, som tidigare bara har deltagit med enskilda företag kommer i år med officiella representationer.

Under mässan kommer Fitur som alltid att vara värd för ett intensivt program med workshops och professionella möten och är på så sätt ett kraftigt forum för den globala turistmarknaden.

För den som vill göra ett besök på Fitur

Mässan öppnar den 17 januari, men den 17, 18 och 19 är mässan bara öppen för branschfolk. Lördagen den 20 och söndagen den 21 januari är den däremot öppen även för allmänheten. Öppettiderna är: 17, 18 och 19 januari 10 – 19. 20 januari 10 – 20 och 21 januari 10 – 18. Personer under 16 år äger ej tillträde de första 3 dagarna.
Fitur 2018Mer information på Fiturs hemsida.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö