Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Cruzcampo inviger bryggeri i centrala Málaga

Bryggeriet La Fábrica ligger i Soho på Calle Vendeja, invigningen var i går men först på torsdag öppnar hela anläggningen för allmänheten.

Detta är det första stadsbryggeriet i Spanien och utgångspunkt för en en hel serie med liknande projekt som visar hur Cruzcampo samverkar med sina konsumenter. Här erbjuds en plats där man kan umgås, äta och framförallt dricka öl.

La Fábrica har en yta på 1.100 kvadratmeter och på det utrymmet finns en restaurang, ett bryggeri för hantverksöl som kan avsmakas på plats. Här organiseras provningar, förberedelser och kurser, samt många andra aktiviteter som hänger ihop med öl, dessutom kommer det att finnas live-musik.

16.01.2018

Bryggeriet har en kapacitet att producera 950 hektoliter per år. Sju olika typer av öl kommer att tillverkas för hand under varumärket Cruzcampo Cerveza del Soho. Allt från Malagueta som är ett fräscht ljust öl till starkare och mer originella sorter. Två av sorterna kommer att varieras varje månad, beroende på kreativiteten hos de två ölbryggarna.

Anläggningen sysselsätter 40 direkt anställda, Grupo Premium som ligger bakom Batik, Yubá och Bendito, kommer att hantera restaureringsdelen och Cruzcampo, ölproduktionen.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö