Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Toppmodernt besök i Málaga

HMS Duncan ligger just nu förtöjd vid Levantepiren i Málaga och kan besökas under dagen. Det är Brittiska flottans modernaste örlogsfartyg och har för närvarande rollen som flaggskepp i Nato.

Skeppet ankom under gårdagen och då var det mottagning för spanska myndigheter och olika lokala civila och militära tjänstemän för att stärka samarbetet mellan Spanien och Storbritannien. Men idag tisdag är det möjligt för allmänheten att komma ombord och beskåda brittiska flottans modernaste fartyg.

HMS Duncan är en jagare av typen 45 Daring Class, den togs i bruk 11 oktober 2010 och har en besättning på 191 personer. Kapten ombord är Eleanor Stark och hon är den första kvinna som för befäl över ett fartyg av denna klassen.

16.01.2018

Det är andra gången som detta fartyget besöker Spanien, förra året gjordes ett besök i Palma de Mallorca. Under de kommande månaderna kommer fartyget som är en del av SNMG2 (en stridsgrupp) att utföra olika multinationella manövrer och säkerhetsoperationer i Medelhavet, inklusive några som kommer att äga rum i sommar under den spanska flottans ledning.

Bildtext: HMS Duncan, foto: Brian Burnell.

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö