Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Taxeringsvärdena sänks i många kommuner

Valor Catastral "taxeringsvärdet" är det värde om bestämmer hur mycket fastighetsskatt (IBI) som man måste betala varje år. Nu har vi ett nytt år och nya värden har blivit publicerade i det den officiella publikationen (BOE).

Taxeringsvärdet påverkar inte bara fastighetsskatten utan har också påverkan på kapitalvinster och till och med arv.

För Málagaprovinsen gäller det att närmare 30 kommuner får sina värden sänkta medan bara 5 kommuner får värdena höjda. Anledningen till att så många kommuner får värdena sänkta är att den senaste granskningen i dessa kommuner gjordes under 2005-2012 det vill säga de år då det var en ekonomisk boom. De som får sina värden höjda har varit reviderade före eller efter den perioden. Benahavis har inte blivit reviderad sedan 1996 och Nerja är den som senast har blivit reviderad (2003).

15.01.2018

De kommuner där fastigheterna får sänkt taxeringsvärde är:

Almáchar, Alpandeire, Ardales, Atajate, Benadalid, Benalmádena, Benamargosa, Carratraca, Casarabonela, Casares, Cañete la Real, Colmenar, Cortes de la Frontera, Genalguacil, Guaro, Igualeja, Macharaviaya, Manilva, Marbella, Moclinejo, Ojén, Pizarra, Pujerra, Riogordo, Valle de Abdalajís och Villanueva de Algaidas.

De kommuner där fastigheterna får höjt taxeringsvärde är:

Periana, Nerja, Fuente de Piedra, Benahavís och Alcaucín.

På nationell nivå så är det ytterligare 1.300 spanska kommuner som får sina taxeringsvärden höjda, medan cirka 500 får sina värden sänkta, övriga är oförändrade.
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö

a