Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Misslyckat intrångsförsök i Ceuta i morse

Cirka 200 afrikanska migranter försökte i morse att ta sig in i den spanska exklaven Ceuta strax intill Benzú vid den norra delen av gränsen.

Försöket misslyckades helt då de marockanska styrkorna lyckades att stoppa samtliga. Migranterna upptäcktes runt 7:30 och försöket skedde 9:30.

Det senaste försöket att forcera gränsen vid detta området var den 23 april 2016 då 210 migranter försökte ta sig in i Ceuta och då lyckades 101 med gränsöverskridandet. Men sedan dess har det skett en betydande upprustning av säkerheten, Marocko har placerat ut fler trupper i området och det har placerats ut hinder så att det har blivit svårare att ta sig fram till staketet.

Guardia Civil ryckte också ut och bevakade staketet noga under flera timmar, men de marockanska styrkorna lyckades samla ihop alla migranterna i gränsstaden Beliones utan möjlighet att nå staketet. Incidenten skedde bara tre dagar efter det att 40 migranter hade gjort ett liknande försök i söder vid Tarajal.

Totalt har det varit mer än 30 massiva försök att ta sig över gränsstaketet under det gånga året vid Ceuta och 1.130 lyckades med avsikten.

15.01.2018

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö