Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Bekräftat: Kvarlevorna tillhör Diana Quer

Diana Quer som försvann den 22 augusti 2016 har hittats död vid ett industriområde i Rianxo (A Coruña) i Galicien i nordvästra Spanien. Försvinnandet av den 18-åriga kvinnan har varit ett av landets mest omskrivna kriminalfall.

För ett par dagar sedan hittades kvarlevorna av en människokropp. Efter DNA-test vid rättmedicinska så har regeringens talesperson i Galicien, Santiago Villanueva Álvarez, vid en presskonferens på tisdagen bekräftat att det rör sig om den sedan tidigare försvunna Diana Quer. Det skriver dagstidningen La Voz de Galicia.

Den unga kvinnan rapporterades saknad den 22 augusti efter att hon hade lämnat en fest i A Pobra do Caramiñal. Tack vare att polisen hittade kvinnan mobiltelefon har det funnits vissa spår i utredningen.

Den 29 december grep Guardia Civil José Enrique Abuín Gey mer känd under smeknamnet ”El Chicle”, tuggummit. Han har tidigare figurerat i utredningen. Genom att mannens hustru ändrade sitt vittnesmål beslutade sig Guardia Civil att gripa mannen.

Hon har uppgett vid förhör att mannen inte var med henne den natt då Diana Quer försvann. Den 31 december fann Guardia Civil en människokropp som låg i vattenfylld brunn vid ett industriområde. Dagens DNA-test visar att det är den försvunna unga kvinnan.

Under gårdagen hölls häktningsförhandlingar. Domaren beslutade att José Enrique Abuín Gey skulle häktas. Enligt spanska medier ska mannen vid förhör ha erkänt att han dödat kvinnan.

02.01.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet