Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Bakverk med äkta guld

Det populära bakverket El Roscón de Reyes som framförallt konsumeras på trettonhelgen blir i år försedda med 1003 guldpresenter.

Det gäller de som säljs på Supercor, Supercor Express, Hipercor och El Corte Inglés Supermarket. El Corte Inglés ger i samarbete med guldföretaget Degussa bort 1.003 guldbitar som ligger gömda i roscones de Ryes på försäljningsställen över hela Spanien.

Totalt är det 1.000 stycken bitar på ett gram rent guld, dessa värderas till 47 euro. Dessutom är det tre stycken på vardera ett ounce guld, dessa värderas till 1.100 euro stycket. De stora guldbitarna ligger inte i bakverket utan där ligger ett kort som man får presentera på närmaste El Corte Inglés för att få sin guldbit.

28.12.2017

Totalt producerar företaget 600.000 utav bakverket i fråga på sitt bageri i Valdemoro, Madrid. Under julen erbjuder företaget 25 olika roscones, med olika smak och storlekar. Nyheten för i år är Dulceys Roscón som innehåller krispiga hasselnötter och aprikoser, men de traditionella är fortfarande starka med eller utan gräddfyllning. Notera också roscón frosting, tiramisu, Pedro Ximénez, chantilly, tryffel, choklad, grädde och jordgubbar, bland andra. 
ROSCONES RELLENOS

Bildtext: ROSCONES RELLENOS, foto: El Corte Inglés.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet