Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Hotellbeläggningen för helgerna slår rekord

Julhelgen har varit mycket bra för hotellnäringen på Costa del Sol och nyårshelgen kommer att bli ännu bättre.

Prognosen för hotellbeläggningen under julens första dagar var 63% och det har uppnåtts och överträffar förra årets siffror med två procent.

Nu kommer nyårshelgen med ett bokningsläge som mycket väl kan nå närmare 100%. För Málagaprovinsen som helhet är i skrivande stund 80% av bäddarna redan bokade och för Málaga stad är siffran 85%. När det gäller nyårsafton så är 95% bokat i Málaga stad, det är en ökning med 5% jämfört med året innan.

Luis Callejón, president i Aechos (hotellnäringens organisation) säger att prognosen för årets sista dagar överstiger siffrorna för 2016 med 2 procent, men han medger att de redan nu nått en punkt då tillväxten blir svårare.

28.12.2017

 Om vi tittar lite på siffrorna för Costa del Sols skidparadis Sierra Nevada så har de trots bitvis elakt väder de senaste dagarna (stormen Bruno) fått upp beläggningen till 75% för perioden från nu och fram till trettondehelgen. De populäraste anläggningarna har i dagsläget 90% av sängarna bokade, så de som vill upp och fira helgerna i snöriket bör boka snarast.

Bildtext: Playa la Malagueta, Málaga
 - foto Jonny Erixon.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet