Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Kataloniens nya regionalregering uppmanas följa grundlagen

Spaniens regeringschef Mariano Rajoy har på fredagen uppmanat Kataloniens kommande regionalregeringen att underkastat sig rättsstatsprincipen och följa grundlagen, den spanska konstitutionen. Vid en presskonferens på regeringskansliet Palacio de la Moncloa i Madrid uppmanade Rajoy den kommande regionalregeringen att inte sätta sig över lagen.

Mariano Rajoy öppnar även för dialog. Regeringschefen ber om förståelse och inte konfrontation och erbjuder samarbete och vilja för en konstruktiv, öppen och realistisk dialog men alltid inom lagen.

”Jag ska göra allt som står i min makt, men jag accepterar inte att någon sätter sig över konstitutionen eller lagen” sade Mariano Rajoy på fredagen.

Samtidigt avfärdar Rajoy den inbjudan som Kataloniens avsatte president Carles Puigdemont tidigare kom med att de två bör träffas på en plats utanför Spanien. ”I vart fall vill jag möta señora Arrimadas som var den som vann valet” sa Rajoy och tänkte på Inés Arrimadas vars parti Ciudadanos fick flest röster.

Puigdemont befinner sig sedan i Bryssel sedan snart två månader sedan. Han är efterlyst av spanska myndigheter och riskerar att gripas om han sätter sin fot i Spanien.

22.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän