Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Trippelmördaren överförs till högriskfängelse

Den serbiske medborgaren Norbert Feher också känd under smeknamnet ”Igor el ruso” har överförts från en anstalt i Teruel till högriskanstalten Zuera mellan Zaragoza och Huesca. Feher greps för en vecka sedan efter att skjutit till döds tre personer varav två anställda vid Guardia Civil samt en jordbrukare.

Norbert Feher bedöms som mycket farlig och har sedan gripandet suttit i isoleringscell. Feher var internationellt efterlyst av myndigheter i Italien. Det var när mannen skulle gripas som han öppnade eld och sköt tre personer.

En av de dödade var jordbrukaren José Luis Iranzo som skulle visa Guardia Civil var mannen gömde sig. Änkan Eva Febrero har efter dödshändelsen riktat kritik mot att gripandet inte föranleddes av utökad säkerhet.

Spanien inrikesminister Juan Ignacio Zoido sa under onsdagen att han förstår den stora sorg som änkan till den döde jordbrukaren känner. Ministern säger att de var omedvetna om hur farlig den efterlyste mannen var.

Den 36-årige exmilitären från Serbien har efter gripandet suttit i isoleringscell. Han har nu överförts till högriskfängelset Zuera. Vid förhör har mannen erkänt att han dödat de tre personerna uppger tv-kanalen Cuatro.

21.12.2017

Efterlyst serbisk medborgare misstänks för mord på två Guardia Civil
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän