Svenskamagasinet
Web



AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Hydromassagebad var källa till utbrott av legionärsjukan

En 70-årig utländsk turist dog och 26 utländska turister varav en svensk fick legionärssjukan i höst efter att ha fått hydromassagebad på ett hotell i Palmanova på den spanska semesterön Mallorca. Hälsodepartementet har bekräftat att källan till utbrottet var hydromassagebadet på hotellet skriver Diario Malllorca.

En 70-årig utländsk turist som hade kronisk sjukdom avled efter att ha blivit smittad med legionärssjuka som är en form av lunginflammation som orsakas av bakterier tillhörande släktet Legionella.

Det första fallet inträffade 6 oktober. Hälsovårdsmyndigheterna har tagit totalt 98 prover för att spåra källan. Prover togs på olika ställen som i hotellens vattenanläggningar, det kommunala nätet, restauranger, bevattningssprinkler, vägrengöringsmaskiner, pooler och biltvättar.

Mellan den 4 oktober till 16 november konstaterades 27 fall av legionärssjukan i Palmanova.

Totalt drabbades 26 utländska turister i Palmanova, 20 från Storbritannien, 2 från vardera Danmark och Frankrike samt en från Sverige och Tjeckien plus ytterligare en person som arbetade vid en turistanläggning. Det var 15 män och 12 kvinnor i åldrarna mellan 46 och 87 år.

Under året har 108 fall av legionärssjukan konstaterats på ögruppen Balearerna.

20.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:




Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet